Publicerad den

Vi söker hundinstruktörer för samarbete

Vi vill utöka vår kursverksamhet med fler hundinstruktörer.

Vi erbjuder dig ett flexibelt och roligt extra jobb där vi tillsammans skapar och vidare utvecklar ett attraktivt kursutbud. Vi betalar timlön med OB och du slipper den mesta administrationen kring deltagarna. Har du egen hund som fungerar i kursmiljö får den självklart följa med som medhjälpare. Vi har både inomhuslokal och träningsmöjligheter utomhus.

Vi söker dig som vill ha ett roligt extra jobb och som trivs med både att jobba i team och självständigt. Vi vill att du är utbildad hundinstruktör och har du någon specialinriktning är det ett plus. Du ska ha lätt att ta olika sorters personligheter och ha en humanistisk syn på människor. Ådi & Gänget jobbar med hunden i centrum och är medlemmar i Sveriges Hundföretagare.

Låter detta som något du vill veta mer om? Mejla malin@adioganget.se så bokar vi in ett möte och pratar vidare.

Publicerad den

Vi söker personal till vårt hunddagis

Är du självgående, lugn, trygg, lösningsorienterad, tränar hund med positiv förstärkning och trivs med att ingå i ett team? Vill du jobba med hundar på vårt hunddagis? I så fall kan vi ha jobbet till dig.

Vi erbjuder

 • En positiv arbetsplats där möjlighet ges till utveckling.
 • Schemalagd arbetstid om 66-70%.
 • För dig som är utbildad hundinstruktör finns möjlighet att utöver den schemalagda tiden i vår hunddagisverksamhet hålla hundkurser på kvällar och helger.
 • Varierande arbetsuppgifter med fokus på att ge våra dagishundar en fantastisk dagisdag.
 • En arbetsplats som tar hand om sina anställda.
 • En rolig resa i ett stabilt mindre företag som hela tiden utvecklas och har expansionsplaner inom 1-2 år.
 • Avtalsenlig lön och försäkring via FORA.

Detta söker vi

 • Att du har någon form av hundutbildning (gärna mot hunddagis och/eller hundinstruktör).
 • Körkort med behörighet B.
 • Att du har stor erfarenhet och intresse av hundar.
 • Att du är en lagspelare som även är självgående.
 • Att du är lösningsorienterad och positiv.
 • Att du tränar och “uppfostrar” hund belöningsbaserat.

Så här söker du

Mejla CV och ett personligt brev till malin@adioganget.se. Du är även välkommen att ringa Malin (driftchef) på 0735-219784 om du vill presentera dig och har frågor om tjänsten. Intervjuer sker löpande och tjänsten ska tillsättas dec/jan eller efter överenskommelse.

Publicerad den

Våra 6 bästa tips för att klippa klorna

Att klippa klor kan ibland vara svårt och jobbigt för både dig och hunden. Här kommer våra bästa tips för att det ska bli enklare för er båda oavsett om ni har problem att klippa klor eller det fungerar bra.

1. Prova olika ställningar

Det kanske vanligaste vid kloklippning hemma är att hunden läggs ner på rygg eller på sidan för att vi som klipper enkelt ska kunna se och kunna hålla hunden stilla undertiden vi klipper. Vårt allra bästa tips är att låta hunden stå upp istället. Hunden känner sig mer bekväm, mindre utsatt och inte fasthållen. En mindre hund kan du ha på ett bord och den större hunden stående på golvet. Om hunden har stela leder på grund av ålder eller skada brukar det vara enklare att hålla tassen i ledens riktning bakåt för det tänjer minst i hundens leder. Prova och se om det blir någon skillnad.

2. Ge hunden en förvarning

Forskning visar att både vi och andra kännande och tänkande varelser blir mindre stressade, mindre rädda och hanterar saker vi förknippar med obehag bättre om vi blir förvarnade om att obehaget är på väg. Använd därför en signal t ex klipp någon sekund innan du klipper i klon. Då hinner hunden förbereda sig på att det blir obehagligt och kloklippningen blir lite bättre för hunden.

3. Byt klosax ofta

Klosaxar slits och förlorar sin skärpa. En slö klosax trycker ihop klon innan den klipper av klon vilket känns obehagligt (orsakar smärta). En klosax ska vara så vass att det känns som att skära i smör när klon klipps av. Det ska enkelt gå att skala av klon i tunna tunna flagor. Vi rekommenderar att klosaxen slipas eller byts ut minst varje år, gärna 2 ggr per år. Beroende på hur många hundar du har och hur ofta du klipper klorna.

4. Klipp ofta och få

Om hunden inte är ett stort fan av kloklippning kommer du att tjäna på att klippa ofta men under kortare tid. Ta en eller två klor om dagen. På mindre än 14 dagar är alla klorna klippta och du kan börja om igen. Klipper du ofta slipper du även ta så mycket på klorna, vilket gör att det gå fortare att klippa.

Millers – den bästa klotången!

5. Låt hunden vara med och bestämma

Kloklippning är inget val hur vida det ska göras eller inte. Men hunden kan få vara med och bestämma när den är redo. Är hunden stilla när du tar upp tassen och sätter klosaxen på plats – klipp klon (gärna med en signal som förvarnar om att klippet kommer). Drar hunden åt sig tassen, släpp tassen och prata lite med hunden så hunden får någon sekund att bli redo och prova igen.

6. Gör det enklare att stå stilla

Även om hunden inte har några större invändningar mot att klippa sin klor kan det vara svårt att få dem att vara stilla så kloklippningen går smidigt. Speciellt valpar kan vara en utmaning. Här är vårat tips lickimat eller sökmatta. Hunden får en rolig arbetsuppgift och står stilla så vi får möjlighet att klippa klorna.