Köpvillkor

Villkor & information

1) BETALNING
Vi vill att du alltid ska känna dig trygg när du väljer att handla hos oss. Vi använder Payson som leverantör för våra transaktioner som sker via faktura, faktura med delbetalning, kort eller direkt via din internetbank. Det finns även möjlighet att betala med swish. Alla ordrar betalas i förskott. 

Kortbetalning:
Vi använder Payson som samarbetspartner för kort- och direktbetalning. Payson är ett av Sveriges ledande företag när det gäller säkra internetbetalningar och är en populär betallösning för e-handeln. Kort som accepteras är Visa/Mastercard och internetbankerna Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank.

Faktura:
Vi använder Payson som samarbetspartner. Fakturan skickas tillsammans med dina varor. En fakturaavgift på 29 kr tillkommer om du väljer faktura som betalningsalternativ. För villkor se payson.se.

Grundkraven för att få betala mot faktura är följande:

  • Du har fyllt 18 år
  • Du har en stadigvarande inkomst av tjänst
  • Du har minst 120 000 kr i årsinkomst
  • Du har inga betalningsanmärkningar

Swishbetalning:
Det finns möjlighet att välja swish som direktbetalning i kassan. Du behöver då tillgång till en mobiltelefon, ett swishkonto och ett mobilt bankid.

2) ÅLDERSGRÄNS
För att handla hos oss måste du ha fyllt 18 år eller ha målsmans godkännande.

3) PRIS & FRAKTBELOPP
Samtliga priser är inklusive moms.
Vi levererar inom Sverige. Vi använder oss av PostNord och DHL som fraktbolag. Paketet levereras till ditt närmaste upphämtningsställe. Fri frakt inom Sverige på beställningar över 800 kr.

4) KÖP
Vid beställning träffas avtal om köp först när Hundcenter Ådi & Gänget AB bekräftat beställningen genom en e-postad orderbekräftelse. Orderbekräftelsen genereras automatiskt av vår databas utan manuell översyn. Vid eventuella felaktigheter i t ex angivande av pris, leveranstid, lagersaldo etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Skulle det vara så att din orderbekräftelse inte kommer till din e-post inom 24 timmar efter avslutad order, vänligen kontakta oss så hjälper vi dig.

5) SEKRETESS-, SÄKERHET- & PERSONUPPGIFTER
När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter, namn, adress, e-postadress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja vårt åtagande gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post eller telefon, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Hundcenter Ådi & Gänget AB säljer inte vidare några personuppgifter.

Vilka personuppgifter samlar vi in?

Namn, adress, e-postadress och telefonnummer, samt om du skriver något i samband med din order i fritextfältet. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post eller telefon. Väljer du att betala mot faktura kommer Payson att samla in ditt personnummer.

Varför samlas uppgifterna in?

Uppgifterna vi samlar in behövs för att vi ska kunna leverera din beställning och fullfölja våra åtaganden gentemot dig. De är även nödvändiga för att kunna följa lagar som styr avtal, köp, köp på distans, reklamation och lagarna som styr bokföring, skatt och moms. Vi använder även dina personuppgifter för att kunna kommunicera och bibehålla en affärsrelation med dig. Dina personuppgifter lämnas även till tredjepart. Beroende på vilka val du gjort i vår webbutik är dessa parter bokföringsföretag som sköter bokföringen, banken som registrerar din betalning, betalningsleverantören Payson, MailChimp som är leverantör av vårt nyhetsbrev och reklambyråer.

Hur länge sparas mina personuppgifter?

Dina personuppgifter sparas så länge som vi måste enligt lagarna som nämns ovan.

Enligt GDPR har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post: kundtjanst@adioganget.se.

6) TEXT & BILD
All text och bild är skyddad med Copywright och får ej användas någon annanstans utan vårt godkännande.
Vi reserverar oss för eventuella tryckfel i allmän text, produktbeskrivningar och på prisuppgifter.

Specifika villkor för produktförsäljning

7) LEVERANS
Vi skickar din order inom 1-4 arbetsdagar förutsatt att vi har varorna hemma i lager. Vid större kampanjer kan det ta något längre tid.

8) LEVERANSFÖRSENING (tillfälligt slut på produkt)
Vid leveransförsening försöker vi att meddela dig detta genom e-post eller telefon. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Ersättning utgår inte vid en eventuell leveransförsening.
Skulle det vara så att vårt lagersaldo inte överensstämmer med verkligheten när vi packar ordern, kontaktas kunden som erbjuds en ersättningsvara eller pengar tillbaka för produkten som inte finns i vårt lager.

9) TRANSPORT
Posten:
Om ditt paket eller varubrev av någon anledning transportskadas eller försvinner på vägen till dig så är Hundcenter Ådi & Gänget AB (betalnings)ansvariga.

DHL: Om ditt paket eller varubrev av någon anledning transportskadas eller försvinner på vägen till dig så är Hundcenter Ådi & Gänget AB (betalnings)ansvariga. Kunden ansvarar för att fraktuppgifterna är korrekta vid beställning, ändring av fraktuppgifter debiteras kunden enligt DHLs prislista.

Om du önskar returnera varan så står du för returfrakten. Om varan skadas eller kommer bort då du återsänder den till Hundcenter Ådi & Gänget AB så är kunden (betalnings)ansvarig.
Önskar du returnera varan vänligen kontakta oss alltid innan via kundtjanst@adioganget.se
Upptäcker du skador på kartongen eller brevet vid leveransen anmäl detta omgående till ditt utlämningsställe när du hämtar ut ditt paket eller till transportföretaget, varefter du sedan kontaktar oss.

10) EJ UTHÄMTAT PAKET
Om du inte hämtar ut ditt paket hos ditt postombud inom liggtiden debiteras du en frakt- och administrationsavgift på 350 kronor.

11) FRAKT & RETURER
Om du vill returnera en vara p g a att du ångrar dig (se villkor nedan paragraf 13. Ångerrätt och Öppet köp) står du för frakten men får pengar tillbaka eller tillgodo för varan.

Det är viktigt att du först kontaktar oss innan du skickar paket till oss.
Lämna ett meddelande i returpaketet med namn och adress, varför varan returneras samt om du vill ha en ny vara eller pengar tillbaka.

12) REKLAMATION
Skulle vi skickat fel vara eller att varan olyckligtvis var skadad, kontaktar du vår kundtjänst på kundtjanst@adioganget.se så vi kan rätta till felet.
Vi skickar dig ett adresskort för att du fraktfritt ska kunna returnera den felaktiga varan. Ersättningsleveransen sker naturligtvis helt utan kostnad för dig.

För att få ersättning av skadad vara erfordras foto och att du meddelar skadan inom 7 dagar från mottagandet. Vänligen uppge namn, telefonnummer, e-post, kolli- och ordernummer och bifoga ett foto, så kontaktar vi dig så fort vi mottagit ditt ärende.

Reklamation vid eventuella tvister följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

13) ÅNGERRÄTT OCH ÖPPET KÖP i 14 dagar vid köp av produkter
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Detta förutsatt att produkten och produktförpackningen är i oförändrat skick, dvs oanvänd och ej förstörd eller skadad. Du får inte använda varan eller öppna förpackningar som är plomberade men naturligtvis försiktigt undersöka den. Hundcenter Ådi & Gänget AB tillämpar Distans- och hemförsäljningslagen. Du som kund står för returfrakten vid åberopande av ångerrätt och öppet köp i 14 dagar (se mer under rubriken 9. Frakt & Returer). 

14) GARANTI PÅ PRODUKTER
Garanti lämnas i enlighet med konsumentköplagen. Om du är missnöjd med ditt köp är du välkommen att maila oss på kundtjanst@adioganget.se så gör vi vad vi kan för att du ska vara en nöjd kund.

Specifika villkor för tjänster, digitalt innehåll och uthyrning

15) Distansavtal tjänster:
Vid återtagande av anmälan till hundkurs, bokning av träningshall/dog parkourbana eller privatlektion följer Hundcenter Ådi & Gänget AB de villkor som Konsumentverket har.

16) Anmälan:
Anmälan till kurs/utbildning/föreläsning/läger/aktivitet är bindande. Ångerrätten ska åberopas skriftligen inom 14 dagar från anmälan. Anmälan innebär alltså att din ångerrätt upphör 14 dagar efter att du anmält dig. 

17) Återtagande av anmälan och avbokning:
Du har rätt att ångra din anmälan genom att meddela oss skriftligen senast 14 dagar efter att du anmält dig via hemsidan. Du har då rätt att återfå hela den avgift du erlagt, förutom en anmälnings- och administrationsavgift om 30%. Detta gäller även om du eller din hund blir allvarligt sjuka så att ni inte kan deltaga i anmäld aktivitet mot uppvisande av intyg. Om du ångrar dig efter dessa 14 dagar är du skyldig att erlägga full avgift för kursen/utbildningen/föreläsningen. Påbörjad utbildning återbetalas ej. Att få inloggningsuppgifter eller tillgång till digitalt innehåll räknas som påbörjad utbildning.

18) Uthyrning av träningshall eller dog parkour bana
Vid bokning av träningshall, dog parkour bana eller annan tillgång förbinder sig kunden att ersätta den utrustning som går sönder undertiden kunden har bokad tid. Kunden förbinder sig även att lämna lokalen/utrymmet i ett städat och iordningställt skick. Kunden ansvarar även för att utrymmet är släckt och låst efter bokad tid. Är någon utrustning skadad, trasig eller i dåligt skick kontaktas Hundcenter Ådi & Gänget AB direkt det upptäcks.

19) SAMTYCKE TILL PUBLICERING PÅ SOCIALA MEDIER
Fotografering kan förekomma på våra aktiviteter och event och dessa foton kan komma att användas i marknadsföringssyfte både digitalt och i tryck.

Specifika villkor för Gängetkortet

20) Avslutande av prenumeration:
Prenumerationen kan avslutas när som helst via kundens inloggningssida. Prenumerationen avslutas då vid nästkommande faktura period. Redan fakturerad period ska betalas av kund. Vid problem kontakta Hundcenter Ådi & Gänget AB via kundtjanst@adioganget.se.

21) Villkor för deltagande, bokning och avbokning:
Gängetkortet är personligt och kan inte delas inom familjen. Det är tillåtet att ha olika hundar på olika träffar men inte att deltaga med flera hundar på samma träff. Hunden ska vara frisk och fri från ohyra.

Bokning av Gängetträffar sker via personligt inlogg på Hundcenter Ådi & Gängets hemsida. Träffarna har ingen platsgaranti. Avbokning ska ske senast 48 timmar innan träffen.

22) Villkor för inställda träffar:
Hundcenter Ådi & Gänget har med kort varsel rätt att ställa in träffar vid sjukdom, för få deltagare eller andra oförutsedda händelser som gör att träffen inte är möjlig att hålla. Ingen ersättning utgår vid inställd träff.

FÖRETAGSUPPGIFTER

Organisationsnummer: 559242-6927
Företagsnamn: Hundcenter Ådi & Gänget AB

Häng med på vårt nyhetsbrev

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.