Vanliga frågor

Är personalen utbildad?

All fastanställd personal är utbildad. Vi har även kontinuerligt utbildningsdagar med interna och externa kursledare ett par gånger om året.

Hur tänker ni kring praktikanter?

Praktikanter är välkomna hos oss. Vi ser det som att vi ger en annan människa möjlighet att utvecklas och komma ut i samhällets dagliga rutiner för att senare kanske få möjlighet att komma ut i arbetslivet.

Vi tar inte emot praktikanter under kortare period än 3 månader och vi ser helst att praktiken är längre än så. Detta för att försöka skapa stabilitet och trygghet på hunddagiset. Våra praktikanter går aldrig ut med dagishundarna själva och lämnas inte ensamma med något ansvar.

Varför har ni bestämda hämt- och lämningstider på ert hunddagis?

Anledningen till att vi bara har öppet för lämning mellan 06:45 till 09:00 och för hämtning mellan 15:30 – 17:30 är för att skapa lugn och ro hos alla dagishundarna. Och för att vi ska ha lättare att ta hand om dagishundarna på bästa sätt och ägna all vår tid till dom utan att behöva passa en massa olika tider.

Vad kostar en dagisplats hos er?

Du hittar vår prislista för hunddagiset här.

Tar ni emot löptikar?

Då vi har blandade hundgrupper tar vi inte emot löpande tikar på vårt hunddagis. Tikar som löper får stanna hemma 3-4 veckor och får ett avdrag på sin månadsfaktura med 20% (max 2 ggr/år).

Hur många hundar har ni plats för på dagiset?

Länsstyrelsen i Västra Götalandsregionen har gett oss ett tillstånd att ha 40 hundar på Wennerbergsvägen.

Hur många promenader får hundarna på en dag på hunddagiset?

På vårt hunddagis på Wennerbergsvägen får hundarna en längre promenad någon gång under dagen som är 45-60 min lång. Alternativt får de vara ute i vår rasthage med ett gäng hundkompisar och göra vad de vill under samma tid. Utöver detta får de komma ut och rastas minst var 4-5:e timme.

Vad händer om min hund blir sjuk?

Om din hund blir sjuk under dagen på vårt hunddagis isolerar vi din hund i vår sjukbox och du får komma och hämta hunden. Är det något akut försöker vi få tag i dig som ägare och vi tar hunden till veterinären eller ber en veterinär komma och titta på din hund.

Har ni försäkring och är registrerade som företag?

Vi har f-skattebevis och är momsregistrerade. Vi är även försäkrade via Svedea och har både ansvarsförsäkring och försäkring som går in och täcker upp självrisken för våra kunder om det mot förmodan händer något som en veterinär behöver titta på under vistelsen hos oss.

När ska dagisavgiften vara betald?

Dagisavgiften ska vara betald i förskott och betalas senast den 27 varje månad. Vi mejlar ut fakturorna till våra kunder i mitten av månaden.

Tar ni emot alla hundar oavsett ras, ålder och kön?

Vi tar emot alla hundar oavsett kön och ras. Våra hundgrupper bestämmer vilka individer som passar in för att behålla stabiliteten i gruppen. Vi vet av erfarenhet att kastrerade hanar är lättare än okastrerade att placera in i en hundgrupp därför får oftast kastrater plats på hunddagiset fortare än okastrerade hanhundar.

Vi tar emot valpar men har ett speciellt kontrakt som inte går att säga upp förrän hunden är 9 månader gammal utom vid speciella angivna skäl. Detta därför att vi lägger ner enormt mycket tid på en valp och anpassar deras dagar utifrån hur de växer. Har du en valp som du vill ha på dagis kontakta oss så går vi igenom kontraktet med dig och berättar mer.