Publicerad den

Hallå där Lotta! Hur gick rallydebuten?

Lotta och Diesel debuterade på rallybanan officiellt i Vara-Grästorp på deras tävling med dubbla nybörjarklasser. Nu är det ett par dagar sedan debuten och förhoppningsvis har Lotta och Diesel hunnit smälta alla intryck. Vi är så klart nyfikna på hur det kändes och om Lottas nerver höll. Vi frågade så klart det alla vill veta…

Hej Lotta! Kräktes du på tävlingsbanan?
– Haha nej, jag lyckades faktiskt hålla nerverna i schack. Planen var att jag och Diesel skulle älska detta båda två och att jag inte skulle kräkas av nervositet! Oj vad vi höll den planen!

Debuten kan beskrivas med lätt ståpäls! 😂 Inte blev det lättare, det var ju två banor på samma dag. Nervositeten var total. Jag visste redan innan att jag aldrig skulle klara av att memorera banan utantill, än mindre två efter varandra. Utan jag hade bestämt att använda mina 8 minuter banvandring till att nöta in så jag fick nån form av muskelminne av banan. Och väl på plats så hade jag startnummer 2 så det rullade bara på. Jag hann inte se någon alls innan och såhär i efterhand var det nog bra. Jag gick in på första banan med bara min egen målbild i huvudet.

Hur kändes det?
Känslan jag hade precis innan jag gick in, den känslan ihop med att Diesel var precis lagom taggad, var absolut det bästa den dagen. Han visade så tydligt att detta tycker han är så roligt och han var så glad och med mig. Så när jag tog steget in på banan kändes det så mycket tryggare än jag någonsin kunde föreställa mig! 💕 Jag kommer inte egentligen ihåg så mycket av de ca 2 minuterna på banorna, däremot känslan efter. Den minns jag nog för alltid. Känslan när jag tittade på Diesel och bara tokälskade det jag såg. Hela den lilla hundkroppen utstrålade glädje. Helt magiskt!

Vad tar du med dig till nästa tävling?
Det finns helt klart förbättringspotential. Jag kan ju låta bli att tränga Diesel på fel sida konen! 😂 Och jag kan ju börja banan nästa gång med att säga rätt kommando på allra första skylten! 😂 Där lyckades jag nämligen säga START istället för SITT men Diesel visste vad vi gör vid första skylten så han satte sig i alla fall.

Har du något tips till dom som ska debuter eller funderar på om de vågar tävla rallylydnad?
Våga fråga och fråga igen om du vill. Använd dina 8 minuters banvandring. Det gör massor sen, då kan du koncentrera dig på din hund mycket mer. Passa på att njuta – det här är så roligt och den känslan ska du ha med dig. Blir det fel finns det massor av andra tävlingar att åka på. Det här är ingen tävling i vem som gör det på kortast tid, det här är bara en tävling för dig och din bästa vän, som ni gör tillsammans för att ha så roligt ni kan ihop! 💚 Så ut o prova! Våga testa! Hur fel kan det egentligen bli när man spenderat tid tillsammans med sin fyrbenta kompis?

Videoklipp från tävlingen

Lotta och Diesels 98 poängs runda som räckte till en 4:e plats.