Publicerad den

Rallylydnad är en skön mix av lydnad och skoj!

Låt oss presentera vårt coachekipage Camilla och Echo. Echo är en fyraårig bordercollie som tillsammans med sin matte Camilla gått ett par kurser för vår rallyinstruktör Malin. Dom har tävlat tidigare i olika hundsporter men inte debuterat officiellt i rallylydnaden. Vi har tagit tempen på vårt coachekipage Team Camilla & Echo för att lära känna dom båda lite närmare.

Vad är det du gillar med rallylydnad?

Det är en skön blandning av lydnad och ”skoj”! Rallyn är inte lika strikt som lydnaden, man får peppa hunden under tiden vilket passar oss bra som team. Peppningen tycker jag gör massor för samarbetet. När vi tränar rally får vi en bra kontakt, bättre fokus och har riktigt roligt. Just glädjen är väldigt viktig för oss. Det syns att Echo har kul! ❤

Vilka är Echos styrkor?

Hennes fokus, energi och arbetslust! Det finns ett bra driv och en härlig attityd till träning och tävling. Hon grym att jobba med! Echo är kvick i tanken och har ett pannben som heter duga. Här ger vi inte upp i första taget. Det är väldigt skönt att hon har en bra av och på-knapp också. Det underlättar vår gemensamma vardag.

Camilla och Echo

Vilka är dina styrkor?

Jag är noggrann och envis, ska man göra någonting så kan man lika gärna göra det bra! Jag älskar att hålla på och peta i momenten så de blir så bra som möjligt. Sen kan man inte göra mer än sitt bästa, även om jag gärna vill och försöker. Vi är nog lite lika där jag och Echo. Jag har nog ett ett lika tjockt pannben som min hund. Skrattar Camilla.

Vad är era största utmaningar?

Vår största utmaning är att jag ska memorera banan och kunna den utantill. Då kan jag fokusera helt och hållet på Echo och hjälpa henne vara den stjärna hon är. Min största skräck är att jag ska läsa fel på skylten, få in fel moment i huvudet och visa Echo helt galet! En annan utmaning på det personliga planet är att lära mig hantera besvikelser. När det inte går så bra på en tävling blir jag lätt besviken över att vi inte lyckats få fram vårt bästa på tävlingsplanen. Där har jag lite att jobba på. 🤣

Ett ord som beskriver er som team:

Ambitiösa.

Varför samarbetar du med Hundcenter Ådi & Gänget?

Ådi & Gängets ideal och arbetssätt stämmer bra överens med mina egna värderingar om hur man tränar hund. De har kunskap och skapar en trygghet hos varje ekipage. Kurserna jag har gått hos Ådi & Gänget har inspirerat mig att vilja fortsätta träna och tävla. Glädje är ett nyckelord i deras verksamhet och hur tränar man hund utan glädje liksom? 🤷‍♀️

Blev oerhört glad och stolt över att bli tillfrågad om jag ville bli ett coachekipage!  Trivs väldigt bra att jobba ihop med Malin för hon läser av mig och Echo på ett bra sätt. Jag ser väldigt mycket fram emot att få utvecklas med hennes hjälp. Vilken lycka och förmån att få en sån här chans! 

Ett sammansvetsat team.

När Camilla gör rätt, gör Echo rätt! Så de höga poängen är inte långt borta.
Malin, rallyinstruktör Ådi & Gänget

Vad vill ni uppnå tillsammans i rallylydnaden?

Vi har bara börjat skrapa lite på ytan. Men jag tror helhjärtat på att vi kan ta oss till toppen med den här coachningen vi får.  Med hårt arbete, mycket glädje och lite jävlar anamma så vore det väl en dröm att få se Echo kika fram bakom en championats-rosett! 

Vi passade på att prata lite med Malin som ska träna Camilla och Echo. Det ska bli väldigt roligt att få träna tillsammans med Camilla och Echo, säger Malin. De har redan ett så fint samarbete. Mitt fokus kommer mest att vara på teknik och taktik i det här teamet. Det finns ingen tvekan om att de höga poängen kommer trilla in på tävlingsbanorna. Om energin, lusten, tiden och engagemanget räcker till hos Camilla blir jag inte förvånad om de kvalar in på SM så småningom.

Vi tycker det ska bli jätteroligt att coacha och följa Camilla och Echo mot målet rallylydnadschampion. Du kan också följa med på deras resa här på hemsidan eller via våra sociala medier. Du hittar dom även på deras egna Instagram @camillaremgard.