Publicerad

En träningsdagbok hjälper dig framåt

Träningsdagbok för tävlingslydnad

Det är Zandra Beijers andemening i hennes senaste inlägg på hennes blogg goldendays.nu. Och vi är beredda att hålla med henne! Det är därför vi har tagit fram våra träningsdagböcker specifikt anpassade för varje hundsport. En träningsdagbok i våra ögon ska hjälpa mig som hundtränare med en massa saker. Detta är de viktigaste punkterna och det som vi har byggt träningsdagboken kring.

  • Jag som hundtränare vill ha kontroll på vad jag måste lära min hund för att vi ska kunna tävla.
  • Jag vill ha kontroll på vad vi kan, vad vi tränar på, vad vi inte har hunnit träna på än osv.
  • Jag behöver en push i ryggen för att ta tag i de saker som jag och/eller hunden tycker är tråkigare än det andra.
  • Det ska vara lätt att se mönster och trender i träningen bra som dåliga.
  • Det ska finnas utrymme och plats för att utvärdera tävlingar – det är där all träning jag lagt ner utvärderas i skarpt läge.
  • Den ska peppa mig och få mig att känna mig duktig. Både som hundtränare och som team tillsammans med min hund.

 

För att citera Zandra själv:

“Så det gäller verkligen att hålla tungan rätt i munnen och hela tiden hålla koll på var man är på väg i träningen. Även om det är lättare och bekvämare att fortsätta i gamla hjulspår kommer man oftast inte framåt om vägen inte går åt rätt håll.” – Zandra Beijer Goldendays.nu

Men ta inte vårt ord på det utan fråga Zandra själv som använder vår träningsdagbok för tävlingslydnad och hör vad hon tycker om den. Gör ett besök på hennes blogg och lämna en kommentar hos henne så tror jag att hon svarar.